Inhoud en behoud vanaf het eerste contactmoment

Aidsfonds | STOP AIDS NOW!

Leestijd 5 min.

Aids Fonds | Stop Aids Now benaderde Add to Favorites voorjaar 2009 met een concrete vraag: hoe zorgen we dat nieuwe donateurs ook na de eerste aanmelding en donatie nog steeds donateur zijn? Werving op straat is voor het fonds een belangrijk kanaal, maar leidt niet altijd tot de gewenste betrokkenheid bij nieuwe donateurs.

De inbreng van Add to Favorites leidde tot een welkomstprogramma voor kersverse donateurs: gedurende de eerste drie maanden dat iemand donateur is, volgt een vast aantal e-mailmomenten elkaar op. Hiermee vergroot e-mail de betrokkenheid bij Aids Fonds | Stop Aids Now!.

Goed gevoel

In de e-mails van het welkomstprogramma ligt de nadruk op de inhoud. Zo vertelt Aids Fonds | Stop Aids Now! in de eerste e-mail over de eigen positie te midden van de aidsproblematiek. Een volgende e-mail  handelt over de bestemming van de donaties, terwijl het derde mailmoment zorgt voor een goed gevoel: Aids Fonds | Stop Aids Now! is blij met jou!

In de uitvoering van het welkomstprogramma verzorgden we, nadat we het programma met de klant bedacht hadden, ook de technische kant. We leverden software en realiseerden de automatisering van de verschillende tussenstappen in het e-mailproces.

Meer dan marketing

De wijze waarop Aids Fonds | Stop Aids Now met het welkomstprogramma investeert in de band met donateurs is een geweldig voorbeeld van de kracht van onze visie op e-mail.

E-mail is uitstekend te gebruiken voor het opbouwen van een band. Het welkomstprogramma van Aids Fonds | Stop Aids Now! toont aan dat dit effect inderdaad wordt bereikt, zolang de zender maar terughoudend is met het actiematige karakter van de e-mails.

Meer succesverhalen