Verhoog het engagement van consumenten met dynamische video

Deze 3 use cases maken de inzet van video voor ieder merk mogelijk

Geplaatst op: 23 december 2019

Leestijd 4 min.

Niemand kan meer om video heen. Video was in 2019 overal. Al een aantal jaren zien we video marketing en de effecten daarvan toenemen. Het succes van TikTok onder tieners bevestigd dan ook dat video het kanaal is om hen te bereiken. In 2020 kan video marketing dan ook niet ontbreken in de content strategie. Het produceren van video is voor veel merken wel nog altijd een aanzienlijke investering. Met de opkomst van Creative Management platformen zoals We Adapt wordt de inzet en het beheer van video voor merken veel beter schaalbaar. Dan hebben we het nog niet eens over de vergaande personalisatie mogelijkheden bij de inzet van de beschikbare CRM data binnen een merk. In deze post 3 use cases die de inzet van video voor ieder merk mogelijk maken.

De cijfers bevestigen de groei

Voordat we naar de 3 use cases gaan kijken we eerst nog naar de onderbouwing. Video is dus groeiende. Dit zien we eigenlijk al sinds 2016. Dat was al het moment dat in 30 dagen tijd meer video content werd geüpload dan dat de afgelopen 30 jaar door de 3 grootste Amerikaanse TV netwerken is geproduceerd. Daarnaast is YouTube ook al geruimde tijd, achter Google, de wereldwijd best bezochte website. Wanneer we naar vandaag de dag kijken zien we dat 78% van de consumenten wel minimaal 1x per week naar online video’s van merken kijken (onderzoek HubSpot). Waarvan 55% zelfs aangeeft dit dagelijks te doen. Consumenten die gevraagd wordt naar welke content zij het liefste consumeren van merken antwoorden vooral video (54%). Waarbij e-mail en e-mail nieuwsbrieven met 46% op de tweede plaats komt. Andere uitingen van merken zijn veel minder gewenst.

3 use case voor de inzet van dynamische video

Voor het creëren van video is geen cameraploeg meer nodig. Met een smartphone kunnen ook al hoogwaardige kwaliteit video’s worden geschoten. Daarnaast zien we ook dat video’s die laagdrempelig geschoten worden een veel beter effect hebben. Ieder merk kan dus video inzetten voor haar marketing. Zeker in combinatie met deze use cases:

1. Wisselen van sfeer in video door korte shots
Video is bij uitstek het kanaal om een verhaal over te brengen. Dit verhaal komt nog beter over wanneer het gekoppeld is aan een thema of de actualiteit. Door korte shots te schieten in plaats van een hele video kunnen deze stukjes makkelijk vervangen worden. Een video van 10 seconden met een fragment van 2 secondes sfeer is dus zo veranderd van een generiek herfstthema, naar Halloween en daarna naar Sinterklaas.

2. Inzet van personalisatie in video gaat verder dan voornaam
Vanuit CRM weten merken al veel over hun klanten. Door deze gegevens te gebruiken in hun video marketing wordt de attentiewaarde nog hoger. De boodschap van een video blijft al veel beter hangen, maar in combinatie met nog meer herkenbaarheid helemaal. Het gebruik van een voornaam of de namen van kinderen zien we al steek vaker. Maar door bijvoorbeeld de daadwerkelijke kleur van het product te gebruiken in een instructievideo bij reparatie

3. Structureel optimaliseren van de video’s per kanaal
Verschillende kanalen hebben verschillende doelen. Veel merken communiceren op ieder kanaal nog op dezelfde manier. Maar een consument heeft op YouTube veel meer de rust om video te kijken, terwijl hij op Facebook vaak even zit te scrollen. De video’s van merken dienen daarom voortdurend geoptimaliseerd te worden. Een video advertentie van 6 seconden wordt vaak al veel beter bekeken dan een video van 10 seconden. Door hiermee te experimenteren wordt de juiste lengte en de juiste CTA bepaald om het doel van de boodschap te bereiken.

Bij Add to Favorites zetten wij We Adapt in om de video’s voor onze klanten schaalbaar te beheren en automatisch te kunnen serveren naar de verschillende kanalen. De resultaten van onze video ads zijn bijvoorbeeld direct zichtbaar, waardoor we daar direct op kunnen acteren. Het aanpassen van een shot, het veranderen van een overlay met een CTA tekst en knop of het personaliseren van CRM gegevens. Het wordt dankzij We Adapt als een laag over de video gelegd. Hierdoor zijn wij in staat om ook de inzet en het resultaat van dit kanaal structureel te verbeteren en zo een optimaal resultaat te behalen voor onze klanten.

Meer nieuws