E-mailtip 6: laat meer zien met een carousel

Geplaatst op: 17 april 2016

Door het inbouwen van een carousel kan je nu nog efficiënter omgaan met de content in je e-mail. Het voegt een extra dimensie toe aan je e-mails die er ook nog eens goed uitziet. Met de carousel kan je een ontvanger zelf laten navigeren naar verschillende beelden. Het voordeel hiervan is ook nog eens dat je een grotere betrokkenheid kan creëren bij je ontvangers. In plaats van dat ze alleen teksten lezen, kunnen ze zelf actief ‘bladeren’ in je e-mail.

Voordelen van het gebruik van een carousel in e-mail

Carousel en de werkbaarheid ervan in e-mail

Een carousel werkt voornamelijk op mobile devices. Op desktop is dat helaas niet helemaal het geval. Daarbij werkt het niet optimaal en is er vaak een fallback image benodigd. Waar mogelijk wordt een animated gif geaccepteerd en is het dus alsnog mogelijk om de verschillende afbeeldingen achter elkaar af te spelen. Alleen de optie dat een ontvanger zelf kan navigeren verdwijnt. Bij het gebruik van een carousel moet je er dus rekening mee houden dat sommige ontvangers alleen een enkele afbeelding te zien krijgen.

Schema van een aantal tests die gedaan zijn bij het gebruik van een carousel in e-mail

Let op: de mate waarin de toepassing wel of niet werkt is ook afhankelijk van het device.

Is het de moeite waard om het toe te passen?

Bij het toepassen van een carousel is het belangrijk dat er vooral wordt nagedacht over waarom de carousel gebruikt moet worden. Naast dat het de e-mail qua look en feel sexy maakt adviseren wij dat het een functie moet hebben en je boodschap kracht bijzet. Daarnaast is het goed na te gaan hoeveel van de ontvangers jouw e-mail op mobiel openen. Als je dit aantal rendabel vindt is het zeker de moeite waard. Mits er voor de ontvangers, die de carousel niet te zien krijgen, een goed alternatief is middels een fallback image of animated gif. Het is een leuke toevoeging om je ontvangers te verrassen en je te onderscheiden van alle andere e-mails die je ontvanger mogelijk binnenkrijgt.

Meer nieuws