E-mailtip 4: maak gebruik van preview afbeeldingen

Geplaatst op: 15 april 2016

Het is lastig om rekening te houden met de toonbaarheid van jouw e-mail door de verschillende clients. Je maakt een e-mail op, zoals jij wilt dat deze eruit komt te zien, maar wat er na de verzendknop met jouw e-mail gebeurt, daar heb je geen invloed meer op. Een afbeelding die je in jouw e-mail plaatst kan door een client worden tegengehouden. De afbeelding wordt dan pas getoond/gedownload als de ontvanger dit handmatig aangeeft.

Maar wist jij dat daar een andere oplossing voor is? Het is een oplossing om toch wat weg te geven van jouw afbeelding, zodat een ontvanger geen wit vlak met een rood kruisje ziet en je een ontvanger mogelijk triggert om de afbeelding te downloaden of verder te lezen. In de HTML kan code worden toegevoegd om een preview van je afbeelding te tonen indien nodig. Dat kan er als onderstaande uit komen te zien.

Preview van een afbeelding en de werkbaarheid ervan in e-mail

E-mailtip 3: Plaats tekst over een afbeelding

Afbeelding 2: Afbeelding na het downloaden in e-mail.

E-mailtip 3: Plaats tekst over een afbeelding

Afbeelding 1: Preview van een afbeelding voor het downloaden in e-mail.

De eerste tests lijken veelbelovend te zijn. Het werkt over het algemeen erg goed en er wordt inderdaad een preview getoond van de werkelijke afbeelding.

Houd er wel rekening mee dat de code die hiervoor gebruikt wordt vaak zwaarder is dan de code voor de afbeelding zelf. Dit kan bijvoorbeeld de laadtijd van de e-mail beïnvloeden. Daarnaast is het niet bekend wat het doet met de afleverratio’s van een e-mail. Het is mogelijk dat de zware code de laatste druppel voor een client is dat een e-mail niet in de inbox van een ontvanger mag verschijnen, maar een plaats krijgt bij de ongewenste e-mails. En wat dacht je ervan hoe de preview overkomt bij de ontvanger? Misschien denkt de ontvanger wel dat je een afbeelding van slechte kwaliteit heb toegevoegd aan de e-mail.

Schema van een aantal tests die gedaan zijn bij het gebruik van previews

E-mailtip 3: Plaats tekst over een afbeelding

Let op: de mate waarin de toepassing wel of niet werkt is ook afhankelijk van het device.

Is het de moeite waard om het toe te passen?

Wij staan zelf niet heel erg positief tegenover deze toepassing. Er is een kans dat je ontvanger denkt dat je een afbeelding van slechte kwaliteit hebt toegevoegd en een kans dat je e-mail te zwaar wordt. Vervolgens kan de e-mail ook nog belanden hierdoor bij de ongewenste e-mails. Dit weegt voor ons zwaarder dan het kunnen tonen van een preview van de afbeelding. Overigens is er niet bekend of ontvangers na de preview de afbeelding ook alsnog zullen downloaden en dit zal je wellicht merken in de rapportage cijfers. Ook worden afbeeldingen tegenwoordig door clients sneller gedownload dan voorheen.

Meer nieuws