E-mailtip 3: plaats tekst over een afbeelding

Geplaatst op: 14 april 2016

Je hoeft jouw tekst niet meer te verwerken in je afbeelding met het risico dat deze niet zichtbaar is op het moment dat een client de afbeelding tegenhoudt. Een tekst én een call to action (CTA; optie om op te klikken en actie te ondernemen vanuit de ontvanger, zoals een button) kunnen alsnog zichtbaar zijn als je deze over de afbeelding plaatst in plaats van in de afbeelding verwerkt. Op deze manier kan je alsnog een boodschap overbrengen en aansporen tot het ondernemen van actie op het moment dat de afbeelding zelf niet getoond wordt.

Tekst over afbeelding en de werkbaarheid ervan in e-mail

Het gebruik van teksten en CTA’s over afbeeldingen is erg goed toepasbaar en voor veel marketeers interessant om te gebruiken om toch, bij het wegvallen van een afbeelding, content te kunnen tonen. De toonbaarheid van de toepassing bij verschillende clients is over het algemeen goed. Wel zijn er een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden, zoals hieronder de tabel op een rijtje neergezet.

Schema van een aantal tests die gedaan zijn bij het gebruik van tekst over afbeelding

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet rekening houden met:

Is het de moeite waard om het toe te passen?

Het is zeker de moeite waard om het toe te passen als het waarde toevoegt aan je e-mail. Wel is het belangrijk om te kijken wat precies de wens is, het doel is en via welke browsers en clients jouw ontvangers je e-mails voornamelijk openen. Hierdoor is beter in te schatten welk effect het gaat hebben op de ontvangers en of het vervolgens interessant is om er tijd in te investeren.

Meer nieuws